Onderhoud renovatie en vervolg inscriptie

Het opschrift is een belangrijk onderdeel van een grafmonument. Tegenwoordig wordt steeds vaker een heel persoonlijk tekst gebruikt op een grafsteen.  Een aantal voorbeelden hiervan hebben wij onderverdeeld om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Click op de link :
  
Grafsteen teksten  

Gedichten gedenksteen
 
Engelse teksten 

Bijbelse inscripties 


Naast het leveren van nieuwe monumenten zijn wij ook gespecialiseerd in het graveren van vervolg inscripties op bestaande grafmonumenten. Geheel in stijl. Een vervolg inscriptie op een monument wordt aangebracht met dezelfde techniek als de bestaande inscriptie op de grafsteen onder ander een met de hand gehakte letter, een verheven tekst, ingestraalde tekst of bronzen belettering geboord op de steen.
 
Onderstaand voorbeeld van ons werk van een vervolg inscriptie  - met de hand gehakte letter op een oude grafsteen. 
Met toestemming van de familie om dit op onze site te plaatsen.
 
Naast het schoonmaken van de grafsteen is de leesbaarheid van de tekst een belangrijk aspect. Om de verf opnieuw aan te brengen bestaan er verschillende technieken, daar er een grote variatie bestaat in de manier waarop een grafsteen is gemaakt.
U moet dan denken aan verheven of inwendige letters. Rouwe , geschuurde of gepolijste stenen en zelfs teksten in glas en staal komen voor.


Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
 Hardsteen monument voorzien van een vervolg inscriptie handgehakt in een geprikt achtergrond.