Onderhoud en restauratie grafmonumenten uitgevoerd door de Steenhouwerij


 Grafmonumenten van natuursteen zijn duurzaam, maar kunnen beschadigen en vervuilen.
Dat geldt ook voor de inscriptie en eventuele versieringen.
 
We willen voorkomen dat graven in verwaarloosde indruk maken. Daarom verzorgen we voor een groot aantal particulieren, Gemeenten en ( Joodse ) begraafplaatsen het onderhoud. Is een grafmonument te zeer verwaarloosd, dan kunnen we haar renoveren en in oorspronkelijke staat terugbrengen. 
 
Wij zijn het enig bedrijf in Nederland die zich gespecialiseerd heeft in het onderhouden van grafstenen, en daar onze volle aandacht en inzet op richten. 
In de afgelopen 50 jaar zijn de grafstenen en materiaalkeuzes vaak veranderd en komen er tal van verschillende soorten grafmonumenten voor, naast natuursteen moet u ook aan denken aan bijvoorbeeld glas, hout, cor-ten staal, kunstof, RVS, koper, keramiek en soms zelfs kunstwerken van gevarieerde materialen. 
 
Voor meer informatie over onderhoud en restauratie zie onze website Monumentendienst Kok 


 Afbeelding invoegen
 Voorbeeld van het aanbrengen van blad goud inscriptie - er wordt eerst een onderlaag aangebracht waar het blad goud zich goed aan hecht.
 Afbeelding invoegen
 
Bestaand monument schoongemaakt en alta kwartsiet grafbedekking opnieuw gevoegd en gereinigd.
Indien wij van u een foto ontvangen van een monument of een grafnummer /begraafplaats ontvangt u van ons geheel vrijblijvend een prijsopgave voor het renoveren / aanpassen van een bestaand monument.
  
 
 
Afbeelding invoegen
 

Voor meer informatie over onderhoud en restauratie zie onze website Monumentendienst Kok