Teksten voor op een grafsteen

Het opschrift is een belangrijk onderdeel van een grafmonument. Tegenwoordig wordt steeds vaker een heel persoonlijk tekst gebruikt op een grafsteen.  Een aantal voorbeelden hiervan hebben wij onderverdeeld om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Click op de onderstaand linkjes voor voorbeeld teksten en lettertypes.
 
 

 Engelse teksten               Bijbelse inscripties             Voorbeeld lettertypes 
 
 

Onderhoud en renovatie van grafstenen : 
 
Naast het leveren van nieuwe monumenten zijn wij ook gespecialiseerd in het graveren van vervolg inscripties op bestaande grafmonumenten. Geheel in stijl. Een vervolg inscriptie op een monument wordt aangebracht met dezelfde techniek als de bestaande inscriptie op de grafsteen onder ander een met de hand gehakte letter, een verheven tekst, ingestraalde tekst of bronzen belettering geboord op de steen.
Op reeds bestaande stenen kunnen wij de vervolg inscriptie aanbrengen in dezelfde stijl als de 1e tekst. Dank zij onze ervaring, beheersen wij alle aspecten van dit al oude vakmanschap.
Een vervolg tekst is meestal inwendig gestraald. De bestaande tekst wordt dan ook opnieuw ingekleurd om kleur verschil te voorkomen. Gravuren worden ook ingestraald op de steen.
Brons en aluminium teksten worden veel toegepast op liggende stenen en kunnen ook door ons aangebracht worden als vervolg tekst.

 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

Onderstaand voorbeeld van ons werk van een vervolg inscriptie  - met de hand gehakte letter op een oude grafsteen. 
Met toestemming van de familie om dit op onze site te plaatsen.
Naast het schoonmaken van de grafsteen is de leesbaarheid van de tekst een belangrijk aspect. Om de verf opnieuw aan te brengen bestaan er verschillende technieken, daar er een grote variatie bestaat in de manier waarop een grafsteen is gemaakt.
U moet dan denken aan verheven of inwendige letters. Ruwe , geschuurde of gepolijste stenen en zelfs teksten in glas en staal komen voor.


Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Hardsteen monument voorzien van een vervolg inscriptie handgehakt in een geprikt achtergrond.